امروز : 20 دی 1403
معاونت تحقیقات و فناوری
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1401/04/08 - 15:47
  • 33
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zkvz

رسیدن به شهر ایمن ترافیک نیازمند کار جهادی است




سرپرست دانشگاه در جلسه هماهنگی طرح نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات) گفت: رسیدن به شهر ایمن ترافیک، کار دشواری است که همکاری و فعالیت مستمر دستگاههای مختلف را می طلبد و حکم جهاد دارد .



دکتر کورش ساکی ضمن تشکر از انتخاب کاشان برای شهر نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات)  افزود: در حال حاضر  وضعیت خوبی از لحاظ ایمنی ترافیکی نداریم و سوانح رانندگی، خسارت بسیار بالایی را بر کشور تحمیل می کند که امیدواریم با اجرای این طرح، خسارات مذکور کاهش یابد.



وی اظهار داشت: اجرای طرح نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات) باعث تغییر رفتار سیاستگذاران و مردم می شود و از ورود خسارات سنگین به جامعه به ویژه نیروی مولد پیشگیری می کند.



قائم مقام سازمان جهانی بهداشت در ایران در این جلسه گفت: اکثریت مرگ ها و صدمات ناشی از تصادف، قابل پیشگیری هستند.



دکتر منصور رنجبر افزود:  از نظر اخلاقی مردم هرگز نباید هنگام استفاده ازسیستم حمل و نقل کشته شوند یا صدمه شدید ببینند.



وی اظهار داشت: در دنیا علیرغم سه برابر شدن خودروها در فاصله سالهای 2000 تا 2016 مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی 50% کاهش یافته است.



وی با بیان این مطلب که صدمه شدید ناشی از تصادفات به اندازه فوت مهم است تصریح کرد: تمام جنبه های مدیریت ایمنی راه را باید از زاویه پیشگیری از مرگ و صدمه شدید ببینیم.



کارشناس ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت: رسیدن به سیستم ایمن که بیش از 30 سال است اثربخشی آن در کشورهای مختلف اثبات شده، مستلزم داشتن چهار رکن  اصلی خودرو ایمن، سرعت ایمن، راه ایمن و کاربر ایمن است.



دکتر رنجبر افزود: برای تغییر رفتار در مبحث ایمنی راه نیازمند سه رکن آموزش و اعمال قانون هرکدام با سهم 16 درصد و بازاریابی اجتماعی با سهم 68 درصد می باشیم که پلیس در هر سه رکن  تاثیر اساسی دارد.



وی، ارکان اصلی سرعت ایمن بر اساس رویکرد سرعت ایمن را شامل مهندسی راه، اعمال قانون، آموزش و بازاریابی اجتماعی ذکر کرد.



رئیس پلیس راهور شهرستان کاشان در این جلسه به ارائه مدل ارتقای ایمنی راه با تاکید بر مدیریت سرعت پرداخت و گفت: سرعت یکی از فاکتورهای مهم در شکل گیری و شدت تصادفات و یکی از فاکتورهای خطر مورد تاکید سازمان جهانی بهداشت است.



سرهنگ  مهدی پاکروان با بیان تجربه کشورهای موفق در کاهش مرگ و میر و آسیب های شدید ناشی از تصادفات گفت: طراحی مداخلات برمبنای رویکرد سیستم ایمن در کاهش این آمار بسیار تاثیر داشته است.



وی با اشاره به اجرای پروژه پایلوت مدیریت سرعت، تصریح کرد: 30 تا 40 درصد فوتی‌ها و مجروحیت های شدید ناشی از تصادفات، با مدیریت سرعت،  قابل کاهش است.



در ادامه جلسه اعضا به بحث و تبادل نظر در خصوص طرح نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات) پرداختند.



لازم به ذکر است جلسه هماهنگی طرح نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات) در دانشگاه علوم پزشکی کاشان با حضور جمعی از مسئولین برگزار شد.






  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 101423
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم