امروز : 14 تیر 1403
معاونت تحقیقات و فناوری
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1402/05/28 - 12:57
  • 30
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z2jB

اولین آزمایشگاه تحقیقات جمعیتی در حوزه سوانح ترافیکی در کاشان راه اندازی می شود

مشاور علمی و بین الملل پلیس راهور فراجا در دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: اولین آزمایشگاه تحقیقات جمعیتی در حوزه سوانح ترافیکی در کاشان راه اندازی می شود.



 



 



 



 



 



 



 



دکتر حمید سوری در جلسه کمیته راهبردی پروژه کاشان شهر نمونه ایمن ترافیکی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان روز سه شنبه مورخ 1402/05/24 افزود: هدف از اجرای این طرح، استفاده از تجارب کشورهای مختلف در خصوص سوانح ترافیکی در زمینه کاهش آمار سوانح و حوادث ترافیکی و بومی سازی آن در کاشان و تعمیم در کل کشور است.





وی، تعمیم اثرات و نتایج این طرح در کاشان به کل کشور، استفاده از ظرفیت های دانشگاهی و شهری، تعهد و علاقمندی به اجرای کار توسط متولیان را از دلایل انتخاب کاشان برای این پروژه عنوان و تصریح کرد: برندگان اصلی این اقدام، مردم هستند.



مشاور علمی و بین الملل پلیس راهور فراجا اظهار امیدواری کرد: با اجرای این طرح، جراحات و مرگ و میر ناشی از سوانح ترافیکی در شهرستان کاشان به حداقل رسیده و بتوانیم هزینه اثربخشی تعیین شده آن را به نمایش گذاشته و به عنوان الگو به متولیان کشور با مستندات علمی ارائه داد و به اجرا در آورد تا بار حوادث ترافیکی را کاهش داد.



وی اظهار کرد: میزان مرگ و میر ناشی از سوانح ترافیکی تا قبل از همه‌گیری کرونا ۱۷ هزار و شاخص آن حدود ۲۰ به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بود در حالیکه میانگین جهانی آن ۱۸ در 100 هزار می باشد اما در بعضی کشورها به دو در هزار نفر جمعیت است.



مدرس بین المللی و دکترای تخصصی اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: متاسفانه حوادث ترافیکی در یک ساله گذشته روند افزایشی داشته یعنی حدود ۱۵ درصد افزایش نسبت به میانگین سال‌های قبل داشته است که این امر نیازمند رویکردهای جدید است.



وی، میزان مرگ و میر ناشی از همه گیری کرونا را 150 هزار مورد بیان کرد و گفت: طی صد سال گذشته بعد از آنفولانزای اسپانیایی اولین اپیدمی بود تا این حد مرگ و میر داشت که آمار مرگ و میر حدود ۸ سال حوادث ترافیکی برابر با سه سال همه گیری کروناست.



دکتر سوری یادآور شد: این موضوع نشان می دهد، بار ناشی از حوادث ترافیکی، مزمن و ادامه دار است و از نظر اقتصادی حدود ۷ درصد تولید و درآمد ناخالص ملی کشور صرف آن می شود.



 وی، با اشاره به هزینه های غیرمستقیم و نامحسوس آن شامل درد و رنج و اثرات سوء روانی و اجتماعی که به جامعه تحمیل می شود، ادامه داد: جمعیت فعال و جوان کشور در تصادفات آسیب می بینند که بار مضاعفی را به جامعه تحمیل می کند.



مشاور علمی و بین الملل پلیس راهور فراجا، با بیان اینکه کاهش مرگ و میر و معلولیت و آثار روانی و اجتماعی نیازمند استفاده از تجارب موفق جهانی است و دیگر رویکردهای آزمون و خطا پاسخگو نیست، افزود: کاهش حوادث ترافیکی و بار آن، نیازمند مطالعات بومی و رویکردهای علمی است.



دکتر سوری تاکید کرد: موضوع سوانح ترافیکی تابع زمان و مکان نیست و تابع عوامل فرهنگی و رفتارهای جامعه است و هر جامعه نیازمند نسخه خاص خود می باشد.



  • گروه خبری : اخبار مرکز تحقیقات تروما
  • کد خبر : 108587
کلمات کلیدی
فهیمه سربندی-تروما
خبرنگار

فهیمه سربندی-تروما