امروز : 05 آذر 1403
معاونت تحقیقات و فناوری
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1400/05/11 - 12:06
  • 17
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZVpz

چاپ مقاله عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم پایه ی دانشکده پزشکی دانشگاه در مجله Placenta



 





به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان پژوهشکده علوم پایه ی دانشکده پزشکی، مقاله دکتر محمود خاکساری مهابادی پروفسور مرکز تحقیقات علوم تشریح این دانشکده با عنوان «کوارستین ساختار بافتی جفت موش صحرایی مبتلا به دیابت بارداری را بهبود و ژن Adiponectinو گیرنده های آن را تنظیم می کند» در مجله Placentaانتشارات Elsevierبا ایمپکتفاکتور 3.48  به چاپ رسیده است.



در این مقاله تحقیقی بیان شده است که دیابت بارداری (Gestational Diabetes Mellitus) یک سندرم متابولیک در مادران باردار است که باعث بروز ناهنجاری های تکاملی، اختلالات رشد در جنین و جفت انسان و حیوانات آزمایشگاهی می گردد. در برخی از مطالعات، تغییر شکل و اختلال در جفت گزارش شده است که این تغییرات در ارتباط با استرس اکسیداتیو می باشد. از طرفی گزارشات مختلفی وجود دارد که نشان می دهد اثرات ناهنجاری زایی دیابت به وسیله تجویز داروهای آنتی اکسیدان کاهش می یابد و همچنین اثر آنتی اکسیدانی کوارستین در مقالات مختلف به اثبات رسیده است.  



کوارستین یک فلاونوئید می باشد که در سبزیجات و میوه های مختلف و چای به وفور یافت می شود. همچنین در روغن زیتون، انگور و گیلاس نیز مقدار زیادی کوارستین وجود دارد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر محافظتی کوارستین بر برخی از ساختارهای بافتی جفت و نیز بیان ژن آدیپونکتین و گیرنده های آن به دنبال القای دیابت تجربی در موش صحرایی بود.



 آدیپونکتین یک آدیپوکین است که در تنظیم متابولیسم گلوکز و لیپیدها، هموستاز انرژی و مقاومت به انسولین در بافتهای مختلف نقش اساسی دارد. در مطالعه حاضر به منظور دستیابی به نتایج دقیق تر، از روش های بیان ژن و ردیابی گیرنده های ژن مورد نظر از روش ایمونوهیستوشیمی استفاده شد و نتایج به دست آمده نشان از تأیید و ارتباط این تغییرات با دیابت دوران بارداری داشت. نتایج نهایی نشان داد که استفاده از کوارستین در موش های باردار دیابتی با تأثیر بر روند تکثیر سلولی، در حفظ مورفولوژی جفت اثر محافظتی داشته و از کاهش بیان ژن آدیپونکتین و افزایش گیرنده های آن جلوگیری می کند. بنابراین با توجه به تعدد ژن ها و گیرنده های اختصاصی آن ها در بافت جفت و مکانیسم های ناشی از القاء آن ها، چگونگی اثر آن بر عملکرد جفت و جنین مطالعات تکمیلی پیشنهاد می گردد.



 



  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 101114
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم