امروز : 03 دی 1403
معاونت تحقیقات و فناوری
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1403/02/09 - 10:28
  • 120
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZJ5R

توانمند سازی در سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی

توانمند سازی در سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی می‌‌تواند باعث کاهش بار مراقبتی خانواده ها و ارتقا انجام فعالیت های روزانه زندگی در سالمندان شود.

دکتر اسماعیل عزیزی عضو هیات علمی دانشگاه: آمار دقیقی از تعداد بیماران قلبی عروقی در کاشان وجود ندارد اما بر اساس آمار معاونت بهداشتی 42 درصد مرگ و میرها در سال 1402 مربوط به این بیماری بوده است.

مساله مهم در مورد این بیماری آن است که نارسایی قلبی یک بیماری مزمن می باشد که بر تمام جنبه های اقتصادی، مالی، اجتماعی و عاطفی فرد، خانواده و جامعه اثر می گذارد. با چرخش مراقبت از بیمارستان به جامعه، نیاز به وجود بستگان مراقبت دهنده خصوصا در سالمندان افزایش پیدا می کند که خود می تواند چالش های جدیدی برای بیماران و خانواده ها ایجاد کند. اما آموزش توانمندسازی خانواده محور در سالمندان می تواند موجب کاهش بار مراقبتی مراقبان و افزایش انجام فعالیت های روزانه زندگی سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی شود.

در واقع توانمندسازی کمک می کند احساسات مثبت در بیماران، مشارکت خانواده ها در مراقبت و خودمراقبتی و انجام فعالیت های روزانه در سالمندان مبتلا این بیماری افزایش یابد. لذا می توان گفت اجرای یک الگوی توانمندسازی خانواده محور در بیماران مزمن امری جدی و الزامی می باشد.

لذا، با توجه به شیوع بالای این بیماری و عوارض آن در این بیماران، و نیز این که اجرای برنامه توانمندسازی خانواده محور روشی مفید، کم هزینه و راحت است، می توان از این روش در کاهش بار مراقبتی مراقبین بیماران نارسایی قلبی و افزایش انجام فعالیت های روزانه توسط این بیماران استفاده نمود.

  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 129261
کلمات کلیدی
نرجس صیادی
خبرنگار

نرجس صیادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید