امروز : 26 دی 1403
معاونت تحقیقات و فناوری
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1397/02/20 - 12:28
  • 11
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z95y

کمیسیون اروپا یک جایزه 5 میلیون یورویی برای یافتن بهترین راه‌حل راه‌اندازی یک سیستم هشدار دهنده زودهنگام برای بیماری‌های همه‌گیر در نظر گرفت.


این جایزه یکی از شش جایزه شورای نوآوری اروپا (EIC) است که تحت برنامه‌ چشم‌انداز ۲۰۲۰ اجرا می‌شود. این جایزه برای توسعه یک سیستم نمونه اولیه هشدار دهنده مقیاس پذیر، قابل اعتماد و مقرون به صرفه با استفاده از داده‌های مشاهدات زمین و سایر انواع داده‌های جغرافیایی برای پیش‌بینی و نظارت بر شیوع بیماری‌های منتقل شونده از طریق حامل (vector-borne diseases) مانند مالاریا، تب زیکا، تب دانگ یا تب زرد می‌باشد.

 



بیماری‌های منتقل شونده از طریق حامل به وسیله ویروس‌ها، باکتری‌ها و یا انگل‌ها ایجاد شده و از طریق موجودات زنده مانند حشرات منتقل می‌شوند. این بیماری‌ها بیش از 17 درصد از بیماری‌های عفونی را تشکیل می‌دهند. جهانی‌ شدن سفر و تجارت، شهرسازی‌های بدون برنامه و چالش‌های زیست محیطی مانند تغییرات آب و هوایی، تأثیر قابل توجهی بر انتقال این بیماری‌ها دارد.


 




راه حل برنده، می‌بایست توانایی هشدار زودهنگام برای حمایت از روش‌های موجود و کمک به کاهش تأثیر بیماری‌های عفونی در مقیاس‌های محلی، منطقه‌ای و جهانی را داشته باشد. انتظار می‌رود از اطلاعات موجود در برنامه کوپرنیک (Copernicus Program) و سیستم مشاهدات جهانی زمین (GEOSS)، و نیز سایر انواع داده‌های اپیدمیولوژیکی و جغرافیایی مانند داده‌های اجتماعی و اقتصادی استفاده شود. علاوه بر این، اطلاعات مربوط به آب و هوا می‌تواند برای نظارت و پیش‌بینی توزیع و روند بلندمدت استفاده شود.





نتایج قابل انتظار

یک مدل اولیه قابل اعتماد، مقرون به صرفه و مقیاس‌پذیر برای پیش‌بینی و پیشگیری از بروز بیماری‌های منتقل شونده از طریق حامل که باید شامل راه‌حل‌های فناوری نوآورانه و ادغام داده‌های بزرگ از منابع مختلف (نظیر مشاهدات فضایی، هوایی، در محل و شهروندی) در دامنه مشاهدات زمین باشد.

مدل پیشنهادی می‌بایست شامل داده‌های آب و هوایی، مدل‌سازی مربوط به حامل، هواشناسی و اطلاعات جغرافیایی مربوط به شیوع و رفتار بیماری‌های منتقل شونده از طریق حامل باشد. همچنین می‌بایست با داده‌های سلامت عمومی و سایر داده‌های اجتماعی- اقتصادی هماهنگ باشد. نمونه اولیه باید در سطح محلی نشان داده شود و با در نظر گرفتن هر گونه عوامل اجتماعی 
مرتبط در منطقه جغرافیایی انتخاب شده ارایه شود.

این نمونه می‌بایست برای استفاده از داده‌های  شبکه‌های چندرشته‌ای موجود شامل بهداشت، کمک‌های بشردوستانه و عوامل مدیریت اضطراری، به منظور استفاده از داده‌ها و اطلاعات از این شبکه‌ها و همچنین برای نشان دادن پتانسیل عملیاتی و ارزش واقعی راه‌حل سازگار باشد.






معیارهای متقاضیان و جایزه 

شرکت همه اشخاص حقیقی و حقوقی (از جمله سازمان‌های بین‌المللی) یا گروه‌های حقوقی در این مسابقه بلامانع است.



:جایزه پس از پایان مسابقه با نظر هیأت داوران به شرکت کننده(ها)یی اعطا خواهد شد که راه‌حلی ارایه نموده‌اند که به بهترین وجه همه معیارهای زیر را دارا باشد




  • قابلیت عملیاتی شدن و ادغام داده‌ها


  • پیاده‌سازی در یک جامعه تحت تأثیر قرار گرفته


  • مقیاس‌پذیری و پایداری مفهوم هشدار اولیه


  • تمرکز بر ارایه فناوری اروپا (European technology demonstration)



جدول زمانی



  • 26 آوریل 2018 - مسابقه آغاز می‌شود.


  • 1 سپتامبر 2020 - مهلت ارسال درخواست


  • فصل اول سال 2021 - اهدای جایزه





قوانین مسابقه شامل اهداف، دستاوردهای قابل انتظار، زمان‌بندی، معیارهای شرکت، معیارهای جایزه و سایر موارد مشابه را در اینجا ببینید.




مهلت ارسال تقاضای شرکت در مسابقه اول سپتامبر 2020 می‌باشد. اطلاعات بیشتر از جمله قوانین شرکت در مسابقه در وبگاه شورای نوآوری اروپا در دسترس است.



اطلاعات بیشتر:



قوانین مسابقه

قالب تقاضا برای شرکت در مسابقه

سایت جایزه 


فیلم کوتاه معرفی جایزه

اینفوگرافی جایزه هشدار زودهنگام در بیماری‌های همه‌گیر






 





  • گروه خبری : اخبار مرکز رشد
  • کد خبر : 99987
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم