- 1402/09/08 - 11:34
- زمان مطالعه : 3 دقیقه
- /ZD2Q
به مناسبت هفته پژوهش و فناوری میز مسائل تروما و حوادث برگزار شد:
به گزارش روابط عمومی معاونت، به مناسبت هفته پژوهش و فناوری بررسی مسائل و چالشهای تروما و حوادث در سطح شهرستان و کاشان برگزار گردید.
جلسه با حضور آقای دکتر غلامعلی حمیدی معاون محترم تحقیقات و فناوری، آقای دکتر فخاریان رئیس محترم مرکز تحقیقات تروما، آقای دکتر مجتبی صحت عضو محترم هیات علمی مرکز تحقیقات تروما و مسئول کارگروه طرح کاشان شهر ایمن ترافیکی، دکتر سمیه نادی راوندی مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات، خانم فهمیه سربندی و خانم عسکری کارشناسان مرکز و خانم دکتر کلان فرما عضو هیات علمی مرکز تحقیقات تروما در محل دفتر معاونت تحقیقات و فناوری برگزار گردید.
در این جلسه ابتدا آقای دکتر حمیدی ضمن خوش آمدگویی به مهمانان در خصوص موضوع اصلی جلسه مواردی را مطرح و اشاره کردند که این موضوع در واقع یکی از اهداف اصلی و اولویتهای خاص مورد تاکید در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه است. در ادامه آقای دکتر مجتبی صحت در خصوص جنبههای مختلف موضوع و مسائل و چالشهای مربوطه مطالبی را بیان نمودند که ضمن تاکید همه حاضرین جلسه بر موضوعات مطرح شده، فعالیتهای دانشگاه در این زمینه ها نیز مورد بررسی قرار گرفت.
در انتها نیز آقای دکتر فخاریان ضمن تاکید بر این موضوع که تروما و مسائل و چالشهای آن همواره جز مسائل مورد توجه مرکز و دانشگاه بوده و در طول سال و در جلسات متعدد جنبه های مختلف ان مورد بررسی قرار گرفته بر شتاب دادن به فعالیتها در این زمینه با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری تاکید کردند.
در این جلسه اهم مسائل و چالش های موجود در حوزه تروما در شهرستان و استان به شرح زیر بیان شد:
1- افزایش روز افزون تروماهای مربوط به سالمندان به ویژه موضوع افتادن و شکستگیها در آنها که ناشی از عدم توجه به بهسازی مبلمان شهری متناسب به بافت جمعیتی شهرهاست و همچنین عدم توجه به مسائل و مشکلات سالمندان در معماری ساختمان ها حتی منازل مسکونی که خود هزینه های مادی و معنوی زیادی را برای خانواده، سیستم بهداشتی و درمانی و همچنین دولت به همراه دارد.
2- موضوع پوکی استخوان و مسائل مربوط به آن مانند عدم توجه به مسائل مربوط به تغذیه که خود باعث افزایش تروماهای شکستگی می شود.
3- عدم توجه به فرهنگ سازی و آموزش در نحوه استفاده از وسایل نقلیه به ویژه موتور، رعایت قوانین و مقررات رانندگی مانند سرعت مطمئنه و استفاده از وسایل ایمنی مانند کلاه کاسکت که فعالیتهای بین بخشی مانند آموزش و پرورش، شهرداری، دانشگاه و اداره فرهنگ و ارشاد را می طلبد.
4- فرهنگ سازی و آموزش درست در مورد نحوه مصرف برخی داروها و الزامات مربوط به آنها به ویژه داروهای خواب آور و کاهش دهنده سطح هوشیاری
5- ایمن سازی راهها از لحاظ آسفالت، نور و وسایل کنترلی مانند دوربین خصوصا در حاشیه شهرها
6- اهمیت آمادگی در ساماندهی مدیریت سوانح و حوادث در سطح استان و هماهنگی سازمانهای مرتبط مانند پلیس راهور، آتش نشانی، شهرداری، پزشکی قانونی، مراکز بهداشتی و درمانی
7- ارتقا ناوگان امدادرسانی در سطح استان مناسب با استانداردهای ملی و بین المللی
8- توجه به مسائل و مشکلات بعد از ترخیص (Post Hospital) در مصدومین حوادث در تمامی سطوح از جمله بازگشت به کار، مسائل روحی و روانی، وسایل کمک رسان و بازتوانی
9- توجه به پوشش نوین بیمه ای در خصوص وسایل نقلیه و تجهیزات بازتوانی
در انتها نیز گزارشی از فعالیتهای انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این حوزه ارائه گردید:
- طرح ملی و بین المللی با همکاری وزارت راه، دانشگاه، شهرداری، فرمانداری و WHO در خصوص شهر کاشان شهر نمونه ترافیکی
- طرح بزرگ پرواز قاصدک که به موضوعات Post Hospital پرداخته و در حال حاضر صد مصدوم حوادث ترافیکی را پیگیری میکند.
- پیگیری طرح شهر دوستدار سالمند با همکاری مرکز تحقیقات تروما، مرکز تحقیقات ترومای پرستاری و شهرداری کاشان
- تجمیع کلیه بانکهای اطلاعاتی ثبت داده های تروما جهت استفاده از داده ها در تصمیم گیریهای مبتنی بر شواهد
- انجام دهها طرح پژوهشی و چاپ دهها مقاله در حوزه حوادث و تروما
نظر دهید