امروز : 30 دی 1403
معاونت تحقیقات و فناوری
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1394/10/03 - 12:57
  • 20
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZqCy

گزارش همایش فناوری در حوزه سلامت در کاشان



با توجه به رویکرد ملی در خصوص حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین و تربیت نیروهای تخصصی فناور در دانشگاه ها، دومین همایش فناوری در حوزه سلامت روز پنج شنبه مورخ 3/10/94 در سالن دکتر محمد قریب دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با شرکت اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه برگزار گردید.



در این همایش ابتدا آقای دکتر غلامعلی حمیدی معاون  تحقیقات و فناوری دانشگاه، ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان، همایش را با معرفی مختصری از دانشگاه  آغاز نمود. سپس با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کاشان عمر تقریبا 30  ساله ای دارد و روز به روز مراحل ارتقا را طی کرده است ادامه داد در حال حاضر  9 مرکز تحقیقاتی مصوب و 5 نشریه علمی فعال در دانشگاه وجود دارد و یک مرکز رشد و همچنین آزمایشگاه جامع نیز تاسیس شده است. وی افزود ما با شرکت هایی از جمله شرکت داروسازی باریج اسانس  همکاری داریم و در سال جاری تعدادی تفاهم‌نامه همکاری جهت اجرای طرح تحقیقاتی با این شرکت امضا کرده‌ایم.



در ادامه دکتر اعظمی مدیر مرکز رشد دانشگاه ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان موضوع این همایش را ترغیب و تشویق اساتید و دانشجویان برای ورود به این حوزه و همچنین بررسی چالش های پیش روی فنآوری سلامت دانست و به معرفی سخنرانان و مهمانان همایش پرداخت.



سپس آقای دکتر حسین وطن­ پور سخنرانی کرد. وی با بیان اینکه پژوهش و تحقیقات باید به سمتی پیش رود که ما جایگاه خود را در دنیا پیدا کنیم، افزود 20 سال است که نگرش در دنیا و در کشور ما عوض شده که از آموزش به سمت پژوهش برویم.



 مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در ادامه سخنان خود اظهار داشت: ما از لحاظ پژوهش جایگاهمان در منطقه خوب است و هم چنین از لحاظ تعداد مقالاتی که چاپ شده از سال 2000 به بعد رشد خوبی را داشته‌ایم. فضای خوبی در پژوهش ایجاد شده و به تعداد اعضای هیات علمی مرکز تحقیقاتی داریم که از لحاظ آماری تعداد بالایی است. بین مراکز تحقیقاتی رقابت ایجاد شده است.  بسیاری از مراکز دانشجو تربیت می کنند، بسیاری از مراکز خوب کار کرده اند و بعضی هم ریزش داشته اند. در منطقه و در دنیا تاثیر گذاری خوبی از لحاظ علمی داشتیم.



وی در ادامه گفت: یک از معضلات ما در پژوهش این است که دانشجوی تحصیلات تکمیلی بخصوص دکترای ما برای فاراغ‌التحصیلی ما ملزم به ارائه  مقاله ISI است. حالا اگر دانشجویی موفق به ثبت پتنت شود چطور باید فارغ‌التحصیل شود چون نمی‌تواند نتایج پژوهش خود را به دلایلی منتشر کند.  



سخنران همایش در ادامه با بیان اینکه  شتاب علمی خوب است و ما حتی از ترکیه نیز در برخی موارد رشد بیشتری داشته‌ایم افزود: اساس بنیان کشور، پژوهش است و قابل حذف شدن نیست. اما در این جا یک سوال مطرح است: با این همه سرمایه گذاری در انتشار مقالات چند تا از این مقالات منجر به تولید شده است؟ چقدر در اشتغال دانش آموختگان موثر بوده است؟  در بحث فناوری جزء جایگاه مطلوبی در منطقه نداریم. این سرمایه گذاری که در پژوهش داریم نتوانسته است در تولید و تجارت به کار رود. در حالی که به لحاظ آموزش و تربیت نیروی انسانی جزء 10 درصد بالای منطقه هستیم و تاثیر گذار بوده ایم.



در بحث بعدی، دکتر وطن‌پور به زیر ساختها اشاره کرد و آن را بسیار مهم دانست که روی آن کار نشده است. سپس بحث نفوذ در به بازار را مطرح نمود و گفت: در وزارت بهداشت یک تا 3 درصد بودجه دانشگاه باید صرف پژوهش و فناوری شود  در حالی که در بعضی دانشگاه­ها به نیم درصد هم نمی ­رسد. وی با بیان کرد دیگر در دنیا نفت و معادن ثروت نیستند و ثروت دانش و نیروی انسانی است. بهتر است در بحث تولید و فناوری به جای این که مقاله چاپ کنیم و صادر کنیم آن را تبدیل به محصول کنیم و صادر کنیم که معمولا طر حهای فناوری در قالب شرکت دانش بنیان شکل می گیرند. در دانشگاهها فضایی برای مراکز رشد در نظر گرفته شده تا از شرکت های دانش بنیان حمایت کنند بعد وارد پارک های علم و فناوری و بعد وارد شهرک های صنعتی می شوند. وی در انتها نیز بحث حمایت از طرح ها را ذکر کرد و گفت:  اگر شرکتی هم دانش بنیان نباشد مورد حمایت قرار می گیرد، به شرطی که طرح فناوری داشته باشد و تجاری شود. باید دنبال فناوران حقیقی بگردیم. سپس اظهار خرسندی کرد که در دانشگاه علوم پزشکی کاشان مرکز رشد وجود دارد.



در ادامه،  دکتر محمودی مدیر تحقیقات و بازاریابی شرکت پیشتاز طب گفت از سال 1377 کار را شروع کردند. اما تا سال ها اسم شرکت دانش بنیان را نداشتند. 25 درصد پرسنل آن ها تحصیلات PhD دارند. حدود 200 نفر تلاش شبانه روزی داشتند و با برندهای خارجی بخصوص آمریکایی رقابت کرده اند. به 20 کشور جهان صادرات دارند. وی در ادامه چالش عمده در بحث ارتباط شرکتهای دانش بنیان و صنعت با دانشگاه ها را قوانین دست و پاگیر عنوان کرد.



مهندس علی دیانت رئیس اتاق بازرگانی و دکتر نیکزاد عضو هیات امنای مرکز تیز در این رابطه سخنانی ایراد نمودند.



همایش فناوری در حوزه سلامت در کاشان در ساعت 12 با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان پایان یافت. 



  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 98749
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم