امروز : 03 آذر 1403
معاونت تحقیقات و فناوری
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1401/04/08 - 15:40
  • 43
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zjvz

کاشان کاندید شهر «نمونه جمعیتی ایمن ترافیک» (نجات)




 



جلسه هماهنگی طرح نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات) با حضور دکتر حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشاور علمی و بین الملل پلیس راهور ناجا، دکتر منصور رنجبر نماینده بیماریهای غیر واگیر دفتر سازمان جهانی بهداشت، سرهنگ سیروس حسن زاده رئیس مرکز تحقیقات کاربردی پلیس راهور ناجا، مهندس هرمز ذاکری معاون مرکز تدوین مقررات، ایمنی حمل و نقل پدافند غیر عامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی، سرهنگ  مهدی پاکروان ریاست راهور شهرستان کاشان ، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان و جمعی از معاونین و مسئولین این دانشگاه و تعدادی از مسئولین شهری کاشان در دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.



معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن خوشامد گویی در این جلسه گفت: وجود نیروی انسانی متخصص پژوهشگر و مراکز تحقیقاتی  «تروما»، «پرستاری تروما» و «عوامل اجتماعی موثر بر سلامت» در دانشگاه علوم پزشکی کاشان و تعامل بین دانشگاه و شهر، زیرساخت های موثری برای  اجرای این طرح در کاشان است.



دکتر حمیدرضا بنفشه افزود: انعقاد تفاهم نامه همکاری پژوهشی بین دانشگاه با نیروی انتظامی، پلیس راهور و شهرداری کاشان، هم افزایی و هماهنگی بین بخشی برای  اجرای طرح نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات) را در کاشان فراهم کرده است.



وی اظهار داشت: پس از انعقاد تفاهم نامه مذکور طرح های پژوهشی در زمینه ایمنی و ترافیک در دانشگاه علوم پزشکی کاشان در حال اجراست که تجربیات مطلوبی را در این زمینه برای طرح نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات) فراهم کرده است.



مشاور علمی و بین الملل پلیس راهور ناجا و استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم گفت: بعد از پاندمی کووید 19 فرصتی ایجاد شد تا به موضوعاتی که مشکلات اساسی کشور در حوزه سلامت می باشد توجه شود.



دکتر حمید سوری افزود: در حال حاضر سلامت و ایمنی مهم ترین بحث سوانح کشور می باشد که سالانه 40 میلیارد دلار جهت ترافیک هزینه می شود.



وی اظهار داشت: متاسفانه تمامی سطوح سنی درگیر این مشکل هستند و بزرگترین بار ناشی از بیماریها را بر کشور تحمیل کرده است.



مشاور سازمان هلال احمر ایران گفت: تلاشهای دو دهه گذشته منجر به کاهش حوادث ترافیکی شده بطوریکه آمار مرگ ناشی از این حوادث  از  بیست هزار نفر در سال به هفده هزار نفر کاهش یافته است.



ایشان با اشاره به طرح شهر نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات)  در راستای کاهش میزان بروز تصادفات، آسیب و مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در ایران با رویکرد چشم انداز صفر گفت: چشم انداز صفر این اعتقاد را به وجود می آورد که این تصادفات قابل پیشگیری هستند و رخدادشان از نظر اخلاقی غیرقابل قبول است.



مشاور علمی و بین الملل پلیس راهور ناجا افزود: در دیدگاه دورنمای صفر انسان بالاترین ارزش را دارد و سیستم باید طوری طراحی شود که اگر حادثه‌ای اتفاق افتاد باعث مرگ و یا آسیب جدی او نشود و هدف، دستیابی به سیستمی است که در آن موارد مرگ یا صدمه جدی درنتیجه سوانح ترافیکی به صفر برسد.



وی خاطر نشان کرد: طرح شهر نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات) یک پروژه آزمایشی، آموزشی، پژوهشی و اجراییاست که در محدوده ای از شهرستان کاشان با هدفمداخله، اعمال وارزیابی مداخلات ایمنی برای کاربران  در آن منطقه را داشته که در صورت موفقیت هر تجربه، تلاش در توسعه آن صورت خواهد گرفت.



استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ارتقای همکاری های بین بخشی سازمان های مرتبط؛ کاهش میزان بروز حوادث، آسیب ها و مرگ های ناشی از آن؛ کاهش بار اقتصادی؛ ارتقای ایمنی ترافیکی در فضای جامعه؛ ارتقای فرهنگ ایمنی ترافیکی در اعضای جامعه؛ کاهش بار آسیب های روانی ناشی از حوادث ترافیکی؛ ارتقای سلامت جسمانی و روانی افراد و جامعه را از اهداف کاربردی تصمیم گیری مبتنی بر شواهد علمی در طرح شهر نمونه جمعیتی ایمن ترافیک (نجات) برشمرد.






  • گروه خبری : اخبار معاونت پژوهشی
  • کد خبر : 101422
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم